Program våren 2023

Rolf Thorén

Pianomusik med Rolf Thorén, till stöd för Ukraina.
Lördag 25 feb kl 14
Konsthallen på Storgatan

Rolf Thorén spelar Mozart, på eget medhavda instrument. Mozart själv spelade på instrument av mycket varierande slag, så kanske får flygeln i konsthallen vila denna eftermiddag.
Nadiia Hrynyshyn, som flytt från Ukraina till Sverige och Arvika är inbjuden sångsolist.
Ingen entré men valfritt stöd för Ukraina.
Röda korsets Swishnummer: 123 590 82 64


Wermland Early Music festival presenterar stolt det bästa inom tidig musik för den värmländska publiken! Det är dags för festivalens andra upplaga som pågår mellan 6-11 mars och ett par av konserterna ges på Musikhögskolan Ingesund. Festivalen besöks av ingen mindre än Dame Emma Kirkby – en av världens mest ansedda sångerskor och den tidiga musikens drottning. Kirkby har kallats för kvinnan utan vibrato och har adlats för sina insatser. På fredag ges en kammarkonsert på Rackstadmuseet med Johan Löfving, theorb och Yu-Wei Hu flöjt. Ett kärt återbesök.

Då det rör sig om flera framträdanden, på olika platser och vid olika tidpunkter så uppmanas intresserade att besöka festivalens hemsida för vidare information:

https://www.wermlandearlymusic.com/festival/evenemang-2023

Även biljettköp görs via länken ovan.

Samarrangemang mellan Arvika konsertförening Ingesund och Wermland Early Music.


Vlach kvartetten
Torsdag 20 april, kl. 19.00
Lilla konsertsalen Ingesund

Ett unikt tillfälle att möta stråkkvartetten med bröderna Ericsson – Magnus och Mikael, Mikaels fru Jana Vlachová och dotter Maria Vlach Ericsson. Sonen Jan Ericsson, baryton kommer också att medverka.
Bröderna växte upp i Arvika och Magnus är numera verksam som professor i violin på Musikhögskolan Ingesund och Mikael som lärare vid Akademien i Prag och boende sedan slutet av 1970-talet i Mnichovice utanför Prag med sin familj.


Riltons vänner
Fredag 5 maj kl. 19.00
Stora konsertsalen Ingesund

En av Sveriges mest älskade a cappellagrupper, Riltons Vänner, bjuder in till en helkväll med sina bara röster!
Med sitt alldeles egna uttryck utforskar de tillsammans vad som kan uttryckas och skapas med rösten som enda instrument. Resan går genom många olika musikaliska landskap, med influenser från svensk pop, visa och jazz. Konserten innehåller originalmusik hämtad från Riltons Vänners egna album, blandat med musik från olika lekfulla och spretiga projekt och samarbeten genom åren. Det blir sol och mörka moln, det blir vitt och svart och allt däremellan. Alltid a cappella.

Läs mer


Marcin Dylla, gitarr
Fredag 19 maj kl. 19.00
Lilla konsertsalen, Ingesund

Polske Marcin Dylla är ett fenomen på den klassiska gitarrscenen. Tidningen Washington Post hyllade honom som ”en av de mest talangfyllda gitarristerna på den här planeten”. Han har tagit hem närmare tjugotalet prestigefulla förstapriser vid gitarrtävlingar över hela världen och hans live-dvd med musik av bland andra Giuliani, Rodrigo och Ponce nominerades till motsvarigheten till Grammy Award i hans hemland Polen.
Dylla framträder på många av världens stora scener. Bara under de senaste åren har han gjort bejublade konserter i Carnegie Hall i New York, Konzerthaus Wien, Auditorio Nacional i Madrid och många andra berömda arenor.

Läs mer