5 maj: Riltons vänner

En av Sveriges mest älskade a cappellagrupper, Riltons Vänner, bjuder in till en helkväll med sina bara röster!

Med sitt alldeles egna uttryck utforskar de tillsammans vad som kan uttryckas och skapas med rösten som enda instrument. Resan går genom många olika musikaliska landskap, med influenser från svensk pop, visa och jazz. Konserten innehåller originalmusik hämtad från Riltons Vänners egna album, blandat med musik från olika lekfulla och spretiga projekt och samarbeten genom åren. Det blir sol och mörka moln, det blir vitt och svart och allt däremellan. Alltid a cappella.
Riltons Vänner startades 1999 på Stockholms Musikgymnasium. Under åren har gruppen hunnit med att släppa sex album och gjort uppemot 1000 framträdanden i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrike, Ryssland, Kina, Japan samt USA. De har mottagit många priser, fina recensioner, inte minst internationellt. 2006 mottog de a cappella-världens egen ”Grammy” i CASA:s tävling för inspelad vokalmusik.

Riltons Vänner bredd syns även i deras många olika samarbeten. De har jobbat och uppträtt tillsammans med Henrik Dorsin, Rigmor Gustafsson, Magnus Lindgren, Åsa Jinder, Vibafemba och Janne Schaffer för att nämna några. Under många år fungerade också Riltons Vänner som kör i Electric Banana Band, där de i chockrosa kläder gick under namnet ”Los Flamingos”. Sedan hösten 2022 driver de även podden ”Riltons Vänners Vänner” där de bjuder in gäster för samtal och sång. En härligt mångfacetterad helkväll i sångens förtrollade värld!

Johanna Löf-Cervin
Daniel Greayer
Mia Greayer
Linnéa Rilton
Sebastian Rilton

Clinic för alla intresserade

Gruppen kommer att dela med sig av sina erfarenheter kring olika aspekter av att sjunga a cappella. Exempelvis berörs områden som arrangering, sound, ljudteknik och identitet, och åhörarna kommer även att få deltaga i vissa övningar. Oavsett om du är instrumentalist, sångare, körsångare eller bara en helt vanlig person, finns det något att ta med sig från denna stund. Välkommen!”


Samarrangemang mellan Arvika Konsertförening, Arvika Jazz & Blues och Ingesund

Dag: 5 maj
Tid: 19.00
Plats: Stora Konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund
Entré: 150 kr, medl. i AJ&B och AKF 100 kr. Ungd. t.o.m. 19 år samt stud. – fri entré

Köp biljett här:

https://www.tickster.com/sv/events/x56ppbed8relfhg/2023-05-05/riltons-vanner