Program våren 2024

Foto: Sebastian Klein

10 januari kl. 19.00
Trettondagskonsert med Wermland Operas orkester
Stora konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund


8 – 9 mars
Wermland Early Festival

Nästan en hel vecka med tidig musik, och vi som konsertförening är medarrangörer på fredagen och på lördagen 8 och 9 mars, på Ingesund. Tidigare under den veckan besöker festivalmusikerna Arvika bibliotek, Arvika konsthall och Rackstadmuseet. På fredagen kan vi lyssna till Emil Duncomb, en av de främsta unga virtuoserna på hammarklaver, det instrument som såväl Mozart som Beethoven trakterade. och på lördagen blir det The Fairy Queen, baserat på Shakespeares Midsommar-nattsdröm. Båda dessa konserter är på Ingesund.

För mer information samt bokning, klicka här.


Foto: John Gripenholm

17 mars kl. 19.00
Kärlekens historia
Stora konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund

10 000 år av kärlekshistoria. När operasångaren Rickard Söderberg läser mellan raderna i sina gamla dagböcker hittar han en person som kämpar med att ta reda på vem han verkligen är. När han gräver djupare i historien visar det sig att han inte är den första som ställt frågor om kärlekens väsen – längtan efter kärlek verkar vara oförändrad sedan människan blev människa.

För mer information samt bokning, klicka här.


22 mars
Trio Wolski
Ritz

Hanna Blomberg – violin
Petter Ferneman – accordion
Kristian Wolski – cittern

Med spelglädje och ett starkt samspel skapar Trio Wolski folkmusik som både andas tradition och nyskapande. Genomarbetade arrangemang varvas med fria improvisationer och med deras instrumentsättning skapar de musik som ständigt skiftar i dynamik och intensitet.

Trion har spelat tillsammans sedan 2016. De blev tidigt nominerade till Årets nykomlingar på ”Danish Music Awards Folk” och därefter till Årets nykomling på ”Folk- & Världsmusikgalan” 2018. Bandet har släppt albumen Late Bloomer, Hunnsberg Sessions och senast Panorama (2022). Gruppen har stått på scener runtom i Skandinavien, vunnit European Folk Music Award i Tyskland och blivit valda som Musik i Syds första Ensemble in Residence.

För mer information samt bokning, klicka här


8 april
Laura Snowden
Lilla konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund

Laura Snowden är en brittisk-fransk klassisk gitarrist och kompositör. Hon anses vara en av de ledande klassiska gitarristerna i sin generation. Beskriven av Classical Guitar Magazine som en länk mellan gitarrens förflutna, nutid och framtid. Laura Snowden beskrivs vidare som inte enbart tekniskt virtuos utan också som en sann musiker med djupgående och spännande tolkningsförmåga.

Förutom framträdanden på konserter och festivaler i många länder och flera världsdelar är Laura Snowden också prisbelönt som kompositör. Hennes verk har beställts och framförts internationellt, inte minst på BBC Radio. Snowden uppträder dessutom i folkgruppen Tir Eolas, som bjöds in av John Williams att uppträda på Shakespeares Globe Theatre.

Hon har tidigare varit på Ingesund som gäst vid Gitarr- och Lutafestivalen, men nu är det dags för en egen konsert.

För mer information samt bokning, klicka här


17 april
Rhytm Art Trio
Lilla konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund

Fredrik Duvling & Daniel Berg, slagverk
Ann Elkjär, flöjter

Rhythm Art Duo och flöjtisten Ann Elkjär vill ge mer flöjt och slagverksmusik till kammarmusikpubliken! Trion samarbetar nära med flera nu levande tonsättare vilket gör att programmet ständigt förnyas. Musikerna brukar få beröm för virtuost spel i en ny men härlig klangvärld, en nära publikkontakt och konsertupplevelser med glimten i ögat, men också för folkbildande och smått humoristiska presentationer.

Daniel Berg är marimbasolist, kammarmusiker, tonsättare och pedagog. Daniel är professor i musikalisk gestaltning och undervisar i solistiskt slagverk, kammarmusik och slagverksensemble vid musikhögskolorna i Göteborg, Örebro och Stockholm. Fredrik Duvling är stämledare för slagverkarna i GöteborgsOperans Orkester. Han har tidigare undervisat på Ljungskiles folkhögskola och Musikhögskolan i Örebro.
Flöjtisten Ann Elkjär har uppmärksammats för sitt levande och uttrycksfulla spel, som hon allra helst använder i sina kammarmusikgrupper; t ex i flöjtkvartetten 40f, som verkar på den nutida scenen, och som uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Ann har vunnit flera flöjt- och kammarmusiktävlingar, och mot slutet av sin engelska studietid belönades hon med det prestigefyllda priset till årets bästa student, The Queens Commendation for Excellence. Hon tycker också det är ett hedersuppdrag att få föra arvet efter sina egna lärare vidare till nästa generation unga musiker, som lektor i flöjt på Musikhögskolan Ingesund.

För mer information samt bokning, klicka här


20 maj
Vårvindar

Ingesunds blåsorkester
Musiker ur GWO Göteborg Wind Orchestra
Berit Palmquist – dirigent

Ingesunds Blåsorkester får besök av ett tiotal musiker från GWO, Göteborg WInd Orchestra. Det blir en gemensam konsert med musik av bland annat G. Gershwin, J. Hansen och P. Iturralde.

Biljettlänk kommer inom kort.


Söndag 2 juni kl 16.00
Sommarbris
Brunskogs kyrka

Arvika stråkorkester
Dirigent Göran Lindskog

Med Hedda Lund Koch som sångsolist och Anna Andersson Vass som läser egna dikter blandat med utvald musik.

Fritt inträde!