19 maj: Marcin Dylla, gitarr

Polske Marcin Dylla är ett fenomen på den klassiska gitarrscenen. Tidningen Washington Post hyllade honom som ”en av de mest talangfyllda gitarristerna på den här planeten”. Han har tagit hem närmare tjugotalet prestigefulla förstapriser vid gitarrtävlingar över hela världen och hans live-dvd med musik av bland andra Giuliani, Rodrigo och Ponce nominerades till motsvarigheten till Grammy Award i hans hemland Polen.

Dylla framträder på många av världens stora scener. Bara under de senaste åren har han gjort bejublade konserter i Carnegie Hall i New York, Konzerthaus Wien, Auditorio Nacional i Madrid och många andra berömda arenor.

Många fascineras av hans kombination av flödande virtuositet och inkännande musikalitet. Dessa hans egenskaper gjorde att han 2006 fick äran att uruppföra ett nyupptäckt stycke av Joaquín Rodrigo. Han valdes på särskild önskan av Rodrigos dotter Cecilia Rodrigo som gästade Gitarrfestivalen 2013.
Förutom ett stort antal konsertresor varje år är Marcin Dylla också professor i gitarrspel vid Musikaliska akademierna i både Kraków and Katowice.

Samarrangemang med Musikhögskolan Ingesund.

Dag: 19 maj
Tid: 19.00
Plats: Lilla Konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund
Entré: 150 kr | Medl. i AKF 100 kr | Ungd. t.o.m. 19 år samt stud. – fri entré

Köp biljett här:

https://www.tickster.com/sv/events/fmgu02y630velj3/2023-05-19/marcin-dylla