20 april: Vlach-kvartetten

Ett unikt tillfälle att möta stråkkvartetten med bröderna Ericsson – Magnus och Mikael, Mikaels fru Jana Vlachová och dotter Maria Vlach Ericsson. Sonen Jan Ericsson, baryton kommer också att medverka.
Bröderna växte upp i Arvika och Magnus är numera verksam som professor i violin på Musikhögskolan Ingesund och Mikael som lärare vid Akademien i Prag och boende sedan slutet av 1970-talet i Mnichovice utanför Prag med sin familj.


Den ursprungliga Vlachkvartetten bildades 1950 av violinisten och dirigenten Josef Vlach, Janas far, som även var lärare under flera år på internationella sommarkurser på Ingesund. Kvartetten ombildades sedan av dotter Jana tillsammans med maken Mikael på 1980-talet. Kvartetten turnerade i många år i Europas konserthus och vid festivaler samt i USA, Japan och på Nya Zeeland, med sin breda repertoar från olika stilepoker och med sitt särskilda intresse för mindre kända tonsättare.


Temat för konserten på Ingesund är i huvudsak tjeckisk musik, som Suk och Dvořák, men Beethoven kommer också att smyga sig in. De avslutar med den så kallade Amerikanska kvartetten av Dvořák.
Samarrangemang med Ingesund

Jana Vlachová – violin
Magnus Ericsson – violin och viola
Maria Vlach Ericsson – violin
Mikael Ericsson – cello
Jan Ericsson – sång (baryton)

Dag: 20 april
Tid: 19.00
Plats: Lilla Konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund
Entré: 150 kr | Medl. i AKF 100 kr | Ungdom t.o.m. 19 år samt stud. (leg) – fri entré

Köp biljett här:

https://www.tickster.com/sv/events/kwjke8n0hjx8dhj/2023-04-20/vlachkvartetten