Schuberts Winterreise

Jakob Högström, baryton och Duo Dialog, Dan Larsson klarinett, Magnus Grönlund gitarr.

”Helgjuten tolkning av Winterreise”.
Efter över 30 konserter runt om i Sverige och recensionerna har varit många och mycket positiva. Gruppen fortsätter därför att turnera med sin bearbetning av Schuberts Winterreise för baryton, klarinett och gitarr. Projektet är ett bra exempel på djärvt nyskapande med stor respekt för traditionen.

Under hösten 2014 släppte Duo Dialog tillsammans med Jakob Högström en CD på dB Production/Naxos med Franz Schuberts Winterreise inspelad i gamla Musikaliska Akademins stora sal (Nybrokajen 11). CD-inspelningen har fått ett mycket fint mottagande från publik och recensenter, bl.a. fem ”radioapparater” och en topplacering i Sveriges Radios CD-revyn!

Jakob Högström räknas, sedan sin debut som Papageno i Trollflöjten på Drottningholmsteatern 2002, som en av de mest intressanta svenska barytonsångarna inom det lyriska facket. Jakob är utbildad vid bl a Royal Academy of Music i London samt Operahögskolan i Stockholm. Jakob har också sjungit titelrollen i Figaros Bröllop på Malmöoperan, debuterat på Opera Comique i Paris, som Narbanor i Rameaus Zoroastre. Han har med framgång även sjungit karaktärsroller i uruppföranden av två nyskrivna operor: Baines i B. Tommy Anderssons William på Vadstena-akademien och Herr Snipa i Jonas Forsells Träskoprinsessan på Malmöoperan.

Duo Dialog består av gitarristen Magnus Grönlund och klarinettisten Dan Larsson. Ensemblen är ledande när det gäller att utveckla repertoar och samspel för klarinett och gitarr. Magnus och Dan började spela tillsammans redan tidigt under sina musikstudier. Deras samarbete bygger på en gemensam syn på det musikaliska uttrycket, en nyfikenhet och vilja att uttrycka sig både i klassisk och nutida repertoar samt att förvalta och förädla de möjligheter som finns i mötet mellan de båda instrumenten. Gitarren med sin rikedom av färg och klang och klarinetten med de stora dynamiska möjligheterna inbjuder till variationsrik och finstämd kammarmusik. Den kritikerrosade Duo Dialog och Jakob Högström turnerar flitigt i hela landet och har även framträtt i radio och TV.

Datum: 6 februari 2022
Tid: 18.00
Plats: Stora konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund
Biljett: https://www.tickster.com/sv/events/15twe06nhbj8pwr