Fredrik Lindborg – trio och stråkkvartett

4 november klockan 18.00 och 20.00, Stora konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund

Svensk jazz har sedan 50-talet haft en speciell plats på den internationella jazzscenen. Amerikanskt sväng med stänk av svensk folkmusik har utvecklats till en unik musik som med sitt djup går rakt in i hjärtat hos lyssnaren.

Här presenteras musiken med Lars Gullins kompositioner som grund tillsammans med en stråkkvartett ochFredrik Lindborg, Martin Sjöstedt och Daniel Fredriksson.

Lars Gullin är en av Sveriges största musiker och kompositörer genom tiderna. Han spelade tidigt både klassiskt musik och folkmusik vilket har satt sin tydliga prägel på musiken. Här ges denna underbara musik nytt liv i händerna på Fredrik Lindborg och stråkkvartetten.

Fredrik Lindborg har spelat musik sedan barnsben och lyssnat ännu längre. Detta har satt sina spår i hans uttryck som talar direkt till lyssnaren. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig ta slut.

Citat urOrkesterjournalens recension
”det musicerande som följde gjorde den här kvällen rent ut sagt extraordinär. Fredrik Lindborg med alla sina saxar hade samlat en ensemble som gav mig och, vill jagtro, de allra flesta närvarande nya dimensioner av Gullins musikaliska arv – i varje fall att döma av mångas spontana ”åh, va´ bra!” på väg hem, när sista tonerna klingat ut.” ” rätt underbart, faktiskt”. (http://orkesterjournalen.com/wordpress/?p=29694)

Bandet består av:
Fredrik Lindborg – saxofoner
Martin Sjöstedt – bas
Daniel Fredriksson – trummor
Daniel Migdal – violin
Henrik Naimark-Meyers – violin
Ylvali Zilliacus – viola
Amalie Stalheim – cello

Samarrangemang med Arvika Jazz & Blues och Musikhögskolan Ingesund. Entré: 150 kr. Medlem AKF eller AJ&B: 100 kr. Ungdom t.o.m. 19 år samt studenter (leg) – fri entré. OBS!! FÖRBOKNING AV BILJETTER: mejla till biljettbokning.mhi@kau.se

På grund av rådande omständigheter finns ett begränsat antal publikplatser. Konserten ges två gånger samma kväll så att fler får chansen att se konserten. Konsertvärd säkerställer att restriktionerna följs.